vize işlemleri

Danimarka Vizesi

İçindekiler

Danimarka vize işlemleri prosedürlerin yoğunluğunda, girift ve gerçekleştirilmesi zorunlu olan bir işlem olarak bilinmektedir. Danimarka seyahatinizin gerçekleşebilmesi için Danimarka vizesi alınması gerekirken Danimarka vize işlemlerine eksiksiz ve doğru olan evraklarla başlanması gerekmektedir. Eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanmış evraklarla yapacak olduğunuz başvurular ise Danimarka vize işlemleri sırasında karşılaşabilecek muhtemel zaman kayıplarını asgari seviyede tutmaktadır.

Danimarka vize işlemlerine son 10 yıl içerisinde alınmış ve Danimarka seyahatinizin sona eriş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaportlarınız kullanılmanız gerekmektedir. Yıpranmış ve eski bir görünüme sahip pasaportlarınızı ise yenilemeniz gerekir. Şöyle ki, bu koşullarda bulunan pasaportlarınızla yapacak olduğunuz başvurularınız Danimarka Başkonsolosluğu onaylamış olabilir ancak Danimarka’ya girişiniz ülke sınır görevlileri önceliğinde olabilir. Kısacası pasaportunuzda bulunan uygunsuzluk sebebiyle başarısız bir seyahat gerçekleştirme olasılığınız çok yüksek olmaktadır.

Danimarka Konsolosluğu ve Danimarka Büyükelçiliği, Danimarka vizesi başvuru sahiplerinden yurda giriş çıkış belgesi isteyecektir. Başvuru sahipleri bu belgeyi e-devlet üzerinden veya emniyet müdürlüklerinden alabilirler. Eğer giriş çıkış yoksa, yoktur diye yazılı olan bir belge göndermeniz gerekmektedir.

Danimarka Konsolosluğu Danimarka Vizesi Nasıl Alınır

Danimarka vizesi, direkt olarak Danimarka Konsolosluğu’na yapılacak olan başvurularla alınmamaktadır. Danimarka vizesiancak Danimarka vizesi işlemleri ile ilgili çalışmalar yürütmekte olan danışmanlık firmaları aracılığıyla alınmaktadır. Danimarka Konsolosluğu sadece uzun süreli Danimarka vizesi başvurularını kabul edecektir. Kısa süreli Danimarka vizesi başvurularınızı Danimarka Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri aracılığıyla gerçekleştirmeniz mümkündür.

Danimarka vizesini eksiksiz bir şekilde Danimarka vizesi için gerekli evrakları ayarlayarak, Danimarka vize uyum koşullarını yerine getirerek alınmaktadır.

Danimarka Konsolosluğu, Danimarka Vize Başvuru Formu

Danimarka vize başvuru formuDanimarka Başkonsolosluğu tarafından hazırlanmış olan bir vize başvuru sahibi tanıma belgesi olarak adlandırılmaktadır. Danimarka vize başvuru formu olmadan yapılacak Danimarka vize başvuruları hiçbir şekilde kabul edilmemektedir. Danimarka vize işlemlerinin en önemli bölümlerinden birini Danimarka vize başvuru formu oluşturmaktadır.

Danimarka vize başvuru formu İngilizce ve Danca olarak doldurulur. Danimarka vizesi başvuru sahibi uygun olan dili tercih ederek eksiksiz, büyük harfle ve Danimarka vizesi evraklarında bulunan bilgilerini destekleyecek şekilde tükenmez kalemle doldurmak zorundadır.

Ayrıca Danimarka vize başvuru formunun doldurulup imzalanması halinde, Danimarka vizesi almış olmanızın bu ülkeye girişinizi garanti etmeyeceğini, Danimarka vizesi işlemleri süresince gerçeğe uygun olan beyanlar vereceğinize dair bir içeriği de bulunmaktadır.

Danimarka Konsolosluğu

Danimarka Konsolosluğu İstanbul Şişli’de vardır. Danimarka Başkonsolosluğu İstanbul, direkt olarak yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir. Danimarka vize işlemleri ilgili olarak vize başvuru merkezleri Danimarka vize başvurularını almaktadır. Ancak uzun süreli yapılacak olan Danimarka vizesi başvuruları Danimarka Konsolosluğuna yapılmaktadır. Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, Danimarka devletinin İstanbul’da bulunan en yetkili temsilcisi olarak bilinir. Danimarka Konsolosluğu her ne kadar vize başvurularını kabul etmese de Danimarka vize işlemleri hakkında karar verme yetkisine sahip tek kurumdur. Ayrıca İstanbul Danimarka Başkonsolosluğu, İstanbul’da bulunan Danimarka vatandaşlarının tüzel kişiliklerini, hak ve menfaatlerini koruma ve iyileştirme üzerine hizmetler de barındırmaktadır.

Danimarka Vizesi Kaç Günde Çıkar

Danimarka vizesi kaç günde çıkar sorusunun cevabını belirleyecek olan etmenler birden fazla bulunmaktadır. Danimarka vizenizin sonucu sizlerin evrak hazırlama ve toparlama süresine, Danimarka Konsolosluğunun ek evrak isteme süresine göre ve yine Danimarka Konsolosluğunun vize başvurunuzu değerlendirme süresine göre değişmektedir. Danimarka vizesi işlemleriniz normal seyrinde gitmesi halinde ortalama olarak 7 ile 10 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır.

Danimarka Vize Ücreti 

Danimarka vize ücreti bulunacak olduğunuz Danimarka vize işlemleri türüne göre değişim göstermektedir. Örneğin Danimarka’da ne kadar kalınacak olması, hangi Danimarka vizesi türüne başvurulduğu, başvurulan Danimarka kısa süreli, Danimarka uzun süreli vizeler Danimarka vize ücretini belirlemektedir. Ayrıca Danimarka vize ücretine dair yapılan düzenlemeler Danimarka Başkonsolosluğu ve Danimarka Büyükelçiliği sorumluluğunda ilerlemektedir.

Danimarka Schengen Vizesi İle En Çok Ne Kadar Süre Schengen Bölgesinde Kalabilirim

Danimarka vizeniz çıktıktan sonra vize etiketi üstünde giriş sayısı ve kalış süresi yer alacaktır. Danimarka Schengen vizesi ile Schengen bölgesinde en çok 90 gün kalışa izin verir ancak bu her Schengen vizesinin 90 gün kalmaya izin verdiği anlamına gelmeyecektir. Vizeniz çıktıktan sonra lütfen vize etiketi üstünde yer alan giriş sayısı ve kalış süresini gösteren bölümlere dikkat ediniz. Vizede belirtilen süreden daha uzun Danimarka’da kalındığı takdirde hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz ve bir sonraki Danimarka vizesi veSchengen vizesi başvurularınızda ret alabilme ihtimaliniz artar.

Danimarka’dan Schengen Vizesi Alarak Diğer Schengen Ülkelerine Seyahat Edebilmek Mümkün Mü?

Danimarka Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilmeniz mümkündür ancak eğer en uzun kalacağınız ülke Danimarka ise vize başvurunuzu Danimarka Konsolosluğuna yapmanız doğru olacaktır. Eğer Danimarka’yı içeren bir seyahat planınız varsa ve en uzun süre kalacağınız ülke diğer bir Schengen ülkesi ise bunu evraklarla belgeleyerek (otel rezervasyonu ve uçak bileti) göstermeniz gerekecektir. O ülkeden Schengen vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Danimarka’dan başka bir Schengen ülkesini daha ziyaret durumlarında en uzun süre kalınacak olan ülkeden vize başvurusu yapılması doğru olacaktır.

Yeşil Pasaport Sahipleri Danimarka’ya Vize Almadan Girebilir Mi? Yeşil Pasaportluların Danimarka’da Kalış Süresi Ne Kadardır?

Yeşil pasaport sahipleri Danimarka’ya vizesiz seyahat ederek ülkede en fazla 90 gün kalabilmektedirler ancak pasaportun seyahat sonrası 3 ay geçerlilik süresi şartı Yeşil pasaportlar için de geçerli olmaktadır. Lütfen seyahatinizden önce pasaport sürenizi kontrol etmeyi unutmayınız. T.C. pasaportlarının süre uzatma işlemleri ancak Türkiye’de yapılabilmektedir.

Tek Girişli Danimarka Vizesi İle Ülkeden Ayrıldıktan Sonra Tekrar Danimarka’ya Giriş Yapılabilir Mi?

Tek girişli Danimarka Schengen vizesi, Schengen bölgesine sadece bir giriş hakkı vermektedir. Tek girişli Schengen vizesi ile Schengen bölgesinden ayrılmadan diğer Schengen ülkelerine giriş yapabilmeniz mümkündür ancak ayrıldığınız takdirde kalış süreniz yeterli olsa bile yeni bir vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Çok girişli Schengen vizesi ile Schengen bölgesinden ayrıldıktan sonra eğer vize etiketinde kalış süreniz yeterli ise yeniden Danimarka’ya veya başka bir Schengen ülkesine giriş yapabilirsiniz.

İstanbul Ve Ankara Dışında İkamet Edenler Danimarka Vize Başvurusunu Hangi Şehirden Yapabilir

Danimarka vize işlemlerinde Danimarka Konsolosluğu bölge ayrımı yapmayacaktır. Danimarka Ankara Büyükelçiliği ve Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Türkiye’nin her yerinden başvuruları kabul edecektir. İkamet bölgesine göre Konsolosluğa başvuru yapma koşulu Danimarka vizesi işlemlerinde bulunmamaktadır. Bu durum işlem sürelerini etkilemeyecektir ancak hangi Konsolosluğa başvuruda bulunduğu iseniz randevuda verilen gerekli evraklar ve parmak izi ibrazının oradan yapılması gerekmektedir. Danimarka vize işlemlerinizin hızla yapılması için ikamet bölgesine yakın dış temsilciliğe başvuru yapılması zaman kaybını önlemek açısından tavsiye edilmektedir.

Danimarka Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Danimarka turist vizesi için gerekli evraklar aşağıda sıralanmıştır. Bu evraklar;

  • Pasaport güncel zamanlı.
  • Biyometrik fotoğraf 2 adet olmalıdır.
  • Vize talep dilekçesi.
  • Pasaportta yer alan eski Schengen vizelerinin fotokopileri gerekir.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Otel rezervasyonu belgesi.
  • Uçak rezervasyonu (Gidiş-Dönüş).
  • Banka hesap özeti.
  • Ek gelir bilgisi.
  • Muvafakatname.
  • Seyahat sağlık sigortası gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Call Now Button